Magisk i Yanoun

Jeg skrev for litt siden om at jeg skulle et sted som heter Yanoun og la også litt ut (i tre setninger) om bakgrunnen for ledsagerprogrammets tilstedeværelse der. Etter det har jeg stort sett bare nevnt at jeg var i en kollisjon på vei tilbake til Tulkarem og besøket i flyktingeleiren i Nablus var også en del av samme turen. Noen andre ting skjedde altså i mellom:

Vi fikk blant annet oppleve trylling med Ghassan som er fra Tulkarem, men som reiser rundt med ”The children team” og underholder. Noen av triksene fikk jeg med i videoen under:

Vi  rakk derimot ikke dukketeateret de hadde like før for vi var i et møte med ei fra Leger Uten Grenser. De besøkte stedet for å kartlegge behovet for psykiatrisk hjelp i området. Dagen før dette hadde vi møtt en gutt som heter Yosef på sykehuset i Nablus. Han hadde forbrenningsskader over hele overkroppen etter å ha kommet fått en ladning med fosfor sprengt over seg da han var ute og gjetet sauene. Det er nemlig ikke bare utposter og bosettere som omgir Yanoun; også et militært øvingsfelt beslaglegger områdene rundt. Dermed er det fare for udetonert ammunisjon av ulike slag. Det er ingen merking som antyder hvor dette feltet starter eller slutter og uansett så er det dyrehold en lever av og man ville nok dratt ut på markene uansett for å livberge seg. Vi tipset leger uten grenser om at Yosefs kamerat hadde vært vitne til eksplosjonen og sånn sett står i fare for å ha traume i forbindelse med dette.

Ellers er det mye vandring og lite transport i Yanoun. Ridning på esel ble det og. Alt i alt var det noen veldig gode dager og kvelder i Yanoun.

Reklamer

0 Responses to “Magisk i Yanoun”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
English version     Se videoer

Mest populært i det siste

Kategorier .

oktober 2007
M T O T F L S
« sep   nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Reklamer

%d bloggere like this: