Kaker, egg og trekantdrama

Nå har Marte kommet seg velberget tilbake til Norge og tiden er inne til å røpe hvor dramatisk vi egentlig hadde det. Jeg nevner i fleng:

 • Vi havnet i (ensidig) kryssild; egg riktignok.
 • Trafikkulykke. Etter litt forhandlinger med politiet i meglerrollen kom vi oss videre ganske raskt.
 • Trekantdrama. Marte ble forsøkt sjarmert av Abbed. Det var tilsynelatende lite jeg kunne gjøre.

Marte på piknikk 

Men jeg tror hun liker meg litt enda. Foto: Mas’oud.

En annen ting de siste dagene er de nye gjestene vi har fått ved to anledninger. En gruppe med damer reiser rundt på kontrollpostene på Vestbredden for å prøve å holde motet oppe hos soldatene. De kommer med småkaker og forfriskninger. Til oss fremfører de evigvarende monologer om Israel/Palestinakonflikten og tips til hvilke politiske partier vi burde melde oss inn i hvis sånne partier hadde vært lovlige. I pustepausene er det muligheter til å komme med lynkjappe synspunkter til fremstillingen.

Kakedamer

Kaker karer? 

Verbalt sett fikk de støtte av soldatene, men det er de og ikke oss som etter en stund får beskjed om å forlate området.

2 Responses to “Kaker, egg og trekantdrama”


 1. 1 Jone august 20, 2007, kl. 4:33 pm

  Lide action der nere? Ser ud så syden uden neonlys. Sykt skuffanne. Oppskrytt «konflikt» med andre ord. (………………………………………………………). Savna deg på byen i helgå. Satse på du synge møye ‘Tore Tang’ når du klemme ei habbis i trynet i 03-tiå på Burger king i Ramallah.

  Ok, eg må jobba. Ein kabel røyg på Statfjord C i dag så nå koge det her i Tanager. Husk å vask hendene itte du har vert på dass der nere. Di har jo allslags sygdommar har eg hørt.

  Obs, deler av denne kommentaren er tatt vekk fordi den faller utenfor den familievennlige profilen her på huset. Se «om bloggen«

 2. 2 magne august 20, 2007, kl. 11:40 pm

  Hei, Jone. Siden jeg bare sånn cirka tror jeg vet hvem du er så tar jeg meg den friheten å redigere bidraget ditt uten ditt samtykke. Du får ta kontakt om setningene var så viktig for helheten at jeg like greit kan slette hele saken i stedet.

  Oppskrytt? Det er i alle fall ikke min skyld i så fall. Det er liksom ikke min stil å ta i for mye tror jeg, jeg tar selvkritikk på det. Kanskje holder jeg for mye igjen. Kanskje har de siste tekstene vært litt vel overfladiske. Jeg burde kanskje nevne at:

  – Eggene nesten «ramlet» i hodet på oss fordi vi passerte forbi en Toraskole samtidig som to Palestinske barn løp forbi. (De kom seg videre litt etterpå ved å gå ganske tett oppi to andre turister).
  – At Abbed på bildet er en av 15500 i denne byen (ca 75 000 innbyggere) som mistet jobben da sikkerhetsbarrieren ble bygget (det koker ikke på arbeidsmarkedet her akkurat).
  – De Israelske kvinnene gav sin støtte til soldatene og kalte oss Nazister ved en av to kontrollposter mellom to Palestinske byer, eller skal vi si ghettoer, på omtrent samme størrelse og avstand som Stavanger og Sandnes. Kontrollposter der vi ofte har registrert ventetid på mellom 45 minutt og halvannen time i temperaturer rundt 35 °C (da snakker vi koking) og der folk blir holdt i varetekt på simplest mulig grunnlag. I dag ble for eksempel fire drosjesjåfører satt i varetektsboksen på ubestemt tid fordi de hadde vært litt pågående i kundekontakten ut fra et militært synspunkt. (Sluppet ut etter 45 min).

  Kanskje skal jeg prøve å finne ut mer om de nattlige raidene militæret har i flyktningleiren noen kvartaler oppfor her eller fortelle om metoden for å ta seg gjennom bebyggelse en tidligere soldat fortalte meg at de brukte samme sted da han var i militæret.

  Kanskje det er verdt å nevne at jeg hadde besøk av noen bønder i kveld som har fått beskjed om at militæret behøver ytterligere noen kvadratmeter av jorden og at tre nye personer er blitt nektet adgang til jorden den siste uken. Av gammel vane viser de frem papirene med de sørgelige beskjedene. Tidligere har de vært lite hjelp i rettsapparatet, FN, Røde Kors og lignende. De som ikke tyr til fanatisme sitter altså igjen med bedrøvelig sjelesorg nærmest.

  Osv.

  (Dette var ikke ironi selvom jeg aner et snev av ironi i kommentaren din)

  Uansett, lykke til med oljeprisane og de viktige mødene i Aberdeen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
English version     Se videoer

Mest populært i det siste

Kategorier .

august 2007
M T O T F L S
« jul   sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

%d bloggere like this: