Første dag i Tulkarem, Check point watch

Da er jeg kommet til stedet jeg skal bo de neste tre månedene: Tulkarem. Dette er et område som religiøst sett må regnes som muslimsk. Det bor 5 kristne palestinere her. Den nye ledsagergjengen her består av Hayley på 40 + fra England, Johanna på 31 fra Sverige og meg selv.

Bildene og videoen er fra kontrollpostene «Anabta» og «Beit Iba» 16. juli. Kommer sikkert tilbake til dette når jeg har noen flere gode bilder. Det er ikke så populært å slite opp kameraet når en er nærme soldatene.

Allerede i dag prøvde vi oss på en av våre oppgaver framover: Check point watch eller overvåking av kontrollpost. Det vil si en kontrollpost internt på Vestbredden for dem som har valgt å bruke den aktuelle veien. Vi gjorde dette sammen med en av dem vi skal overta for her.

Vi kom til kontrollposten i sekstiden og det var da i overkant av 30 biler i køen. Oppholdstiden mens vi var der var 20 – 30 minutter. Vår erfarne veiviser mente at det var vår tilstedeværelse som var årsaken til at soldatene etter hvert begynte å sjekke to og to biler parallelt i stedet for en og en. Ellers er det ikke så mye å utrette. Soldatene bestemmer hva som skal skje. Dagens (egentlig de siste ukenes) spesialordre for soldatene var å nekte menn mellom 16 og 35 år adgang.  Så sto vi der og så lure ut. En kar som kom i motsatt retning tipset om problemer i tunellen mellom Qalqiliya og Habla. Oj, det er noen som har troen på oss.

Vi skal være her et par dager til og komme mer inni det før vi skal ha en ny bolk med opplæring i Jerusalem.

0 Responses to “Første dag i Tulkarem, Check point watch”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
English version     Se videoer

Kategorier .

juli 2007
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggere like this: